TOEBEHOREN EN LEIDINGSYSTEMEN

Toebehoren compressor en leidingsystemen

Naast compressor en droger bevat een compressorinstallatie meestal ook een persluchtketel. Van alle zuigercompressoren zijn er uitvoeringen op ketel leverbaar en bij schroef- en olievrije compressoren zijn er modellen tot circa 22 kW op ketel leverbaar. Verder behoort een condensaatreiniger bij oliegesmeerde compressoren om de olie uit de condensaat te filteren. Ongefilterd condensaat mag niet op het oppervlakte water of h.w.a. worden geloosd. 

CE Persluchttechniek is specialist in het aanleggen van perslucht-ringleidingsystemen. Dit kan in PVR, Aluminium, sendzimir verzinkt en R.V.S. en kan uitgebreid worden met haspels, veiligheids-snelkoppelingen en luchtverzorging. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Leidingssytemen

Aircom PVR kunststof persluchtleidingsystemen


PVR persluchtleidingsystemen van AIRCOM onderscheiden zich door de gladde wand, eenvoudige verwerking en zeer hoge schokbestendigheid. Een schoktest van 150 joules heeft uitsluitend een lichte vervorming tot gevolg, de leiding blijft gewoon intact. (Dit is ca. 10 x de energie van een mokerslag van 500 gram)

Het materiaal bestaat uit een gemodificeerde en versterkte elastische thermoplast en is eenvoudig zelf te installeren. Aircom PVR leidingsystemen zijn uitwisselbaar met andere PVC leidingsystemen. Voor aansluiting op een ABS leidingsysteem is een overgangskoppeling noodzakelijk.

Bij montage is het aan te raden om de leiding “rondom” te leggen zodat de hoofdleiding uit een ring bestaat, waardoor het systeem een nog betere capaciteit krijgt. Indien men geen persluchtkoeldroger bij de compressor gebruikt is het ten zeerste aan te raden de zakleidingen met een 180° bocht op de bovenzijde van de leiding aan te sluiten en het condensaat via een aftapleiding af te voeren.

» Toepassing

Geschikt voor gebruik in alle werkplaatsen, productielijnen, verpakkingsindustrie, etc.

Uitermate geschikt voor gebruik in schadeherstelbedrijven. (door het ontbreken van snijolie bij verwerking)

Geschikt om zelf te installeren.

» Argumenten

Ongevoelig voor zowel in- als uitwendige corrosie.

Door de zeer gladde wand heeft het systeem een zeer goede flow bij een minimaal drukverlies.

Eenvoudig te verwerken en uit te breiden.

Grote flexibiliteit.

Door de blauwe kleur direct herkenbaar als persluchtleiding.

Zeer licht van gewicht, hierdoor eenvoudige en snelle montage.

Economisch door snelle montagetijd.

Altijd schone en zuivere lucht.

Technisch hoogwaardige kunststof volgens norm geproduceerd.

Niet electrisch geleidend.

Minder condensvorming dan bij een metalen leidingsysteem.

Gegarandeerd lekvrij bij de juiste verwerking.

» Specificaties

Materiaal PVR - gemodificeerde elastische thermoplast

Diameters 20, 25, 32, 40, 50, 63, 75, 90 en 110 mm

Werkdruk 13 bar

Temperatuur -20°C tot +50°C
Aluminium persluchtleidingsystemen


Airpipe, Quickline, TransAir en Sicomat aluminium persluchtleidingsystemen onderscheiden zich door zijn duurzaamheid, gladde wand en eenvoud. Het systeem is makkelijk aan te leggen en indien nodig is het te demonteren bij bijvoorbeeld een verhuizing.

Bij montage is het aan te raden om de leiding “rondom” te leggen zodat de hoofdleiding uit een ring bestaat waardoor het systeem een nog betere capaciteit krijgt.

Indien men geen persluchtkoeldroger bij de compressor gebruikt is het aan te raden de zakleidingen met een opboorzadel aan de zijkant van de leiding aan te sluiten zodat er geen condensaat in de zakleidingen kan komen en het condensaat via een aftapleiding af te voeren.

Doorstromings tabel in liters per minuut (maximaal) voor leidingsysteem met een werkdruk van 6 bar en met een drukverlies van maximaal 0,5 bar.

» Toepassing

Geschikt voor gebruik in alle werkplaatsen, productielijnen, verpakkingsindustrie, etc.

Speciaal geschikt voor gebruik in schadeherstel. (door het ontbreken van snijolie bij verwerking)

Geschikt om zelf te installeren.

» Argumenten

Ongevoelig voor zowel in- als uitwendige corrosie.

Door de zeer gladde wand heeft het systeem een zeer goede flow bij een minimaal drukverlies.

Eenvoudig te verwerken en uit te breiden.

Grote flexibiliteit.

Demontabel en herbruikbaar.

Direct herkenbaar als persluchtleiding door de blauwe kleur.

Zeer licht gewicht, eenvoudige en snelle montage.

Economisch door snelle montagetijd.

Altijd schone en zuivere lucht.

Buizen in- en uitwendig gechromateerd en uitwendig gepoedercoat RAL-5015

Niet elektrisch geleidend.

Minder condensvorming dan bij een metalen systeem.

Gegarandeerd lekvrij bij de juiste verwerking

10 jaar garantie.
Verzinkt stalen DIN 2440 persluchtleidingsytemen


Verzinkt stalen gasbuizen met malleabel fitwerk is een nog steeds voorkomend systeem voor persluchtleidingsystemen.

Dit systeem kenmerkt zich door zijn oerdegelijke reputatie. Het systeem staat garant voor langdurig gebruik en is geschikt voor toepassing in extreme omgevingscondities en voor het gebruik bij hogere temperaturen en drukken (tot 25 bar).

» Toepassing

Geschikt voor extreme omgevingsomstandigheden.

Geschikt voor hoge temperaturen.

» Specificaties

Materiaal Volledig thermisch verzinkte gasbuizen.

Diameters 1/2", 3/4”, 1”, 1.1/4”,1.1/2”,2”, 2.1/2”,3” en 4”.

Werkdruk 25 bar.

Snelkoppelingen

Prevost ASC veiligheidssnelkoppelingen Orion


Prevost ASC veiligheidssnelkoppelingen Orion passing / Zweeds profiel.Prevost ASC koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:ARO210, CEJN-300, Hansen 20/4, JWL 522/523 Oetiker knik A1, Orion 44510, Parker-50, Rectus 14&22, RINO 14, Steinco 122.De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten.De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheids snelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbare snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Luchtgereedschappen. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO 4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels. Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Lekdicht - Door dubbele afdichtingen geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm - Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch - Van vorm, gewicht en afmeting Eenvoudig te ontkoppelen door éénhandsbediening. Stil - Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch - Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) » Specificaties Diameter huis 28mm Werkdruk -0,8 tot 12 bar Flow bij 6 bar 833 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ASC06.1808 88 gram
Prevost ESI veiligheidssnelkoppelingen Euro


Prevost ESI veiligheidssnelkoppelingen Euro passing / Duits profiel. Prevost ESI koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:
Prevost ESG, CEJN-320, EWO, Festo, JWL 520/530, Oetiker knik C, Parker-PE, Rectus 25&26, RINO 26, Steinco 125 De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten. De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheidssnelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbaarste snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Zware luchtgereedschappen met een groot luchtverbruik. HVLP verfspuiten. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaarheid - Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels. Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Geschikt voor ieder luchtverbruik - Op aanvraag veiligheidssnelkoppelingen tot 4160 ltr/min leverbaar. Lekdicht – Door dubbele afdichting en geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm – Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch – Van vorm, gewicht en afmeting. Stil – Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch – Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) Specificaties Diameter huis 31mm Werkdruk 1 tot 12 bar Flow bij 6 bar 2250 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ESI07.1808 85 gram
Prevost ESG veiligheidssnelkoppelingen Euro


Prevost ESG veiligheidssnelkoppelingen Euro passing / Duits profiel. Prevost ESG koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:
CEJN-320, EWO, Festo, JWL 520/530, Oetiker knik C, Parker-PE, Rectus 25&26, RINO 26, Steinco 125 De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten. De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheidssnelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbaarste snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Zware luchtgereedschappen met een groot luchtverbruik. HVLP verfspuiten. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaarheid - Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Geschikt voor ieder luchtverbruik - Op aanvraag veiligheidssnelkoppelingen tot 4160 ltr/min leverbaar. Lekdicht – Door dubbele afdichting en geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm – Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch – Van vorm, gewicht en afmeting. Stil – Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch – Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) » Specificaties Diameter huis 32mm Werkdruk 1 tot 16 bar Flow bij 6 bar 1950 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ESG07.1808 77 gram

Condensaattechniek

Prevost ASC veiligheidssnelkoppelingen Orion


Prevost ASC veiligheidssnelkoppelingen Orion passing / Zweeds profiel.Prevost ASC koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:ARO210, CEJN-300, Hansen 20/4, JWL 522/523 Oetiker knik A1, Orion 44510, Parker-50, Rectus 14&22, RINO 14, Steinco 122.De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten.De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheids snelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbare snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Luchtgereedschappen. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO 4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels. Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Lekdicht - Door dubbele afdichtingen geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm - Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch - Van vorm, gewicht en afmeting Eenvoudig te ontkoppelen door éénhandsbediening. Stil - Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch - Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) » Specificaties Diameter huis 28mm Werkdruk -0,8 tot 12 bar Flow bij 6 bar 833 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ASC06.1808 88 gram
Prevost ESI veiligheidssnelkoppelingen Euro


Prevost ESI veiligheidssnelkoppelingen Euro passing / Duits profiel. Prevost ESI koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:
Prevost ESG, CEJN-320, EWO, Festo, JWL 520/530, Oetiker knik C, Parker-PE, Rectus 25&26, RINO 26, Steinco 125 De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten. De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheidssnelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbaarste snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Zware luchtgereedschappen met een groot luchtverbruik. HVLP verfspuiten. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaarheid - Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels. Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Geschikt voor ieder luchtverbruik - Op aanvraag veiligheidssnelkoppelingen tot 4160 ltr/min leverbaar. Lekdicht – Door dubbele afdichting en geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm – Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch – Van vorm, gewicht en afmeting. Stil – Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch – Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) Specificaties Diameter huis 31mm Werkdruk 1 tot 12 bar Flow bij 6 bar 2250 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ESI07.1808 85 gram
Prevost ESG veiligheidssnelkoppelingen Euro


Prevost ESG veiligheidssnelkoppelingen Euro passing / Duits profiel. Prevost ESG koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:
CEJN-320, EWO, Festo, JWL 520/530, Oetiker knik C, Parker-PE, Rectus 25&26, RINO 26, Steinco 125 De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten. De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheidssnelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbaarste snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Zware luchtgereedschappen met een groot luchtverbruik. HVLP verfspuiten. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaarheid - Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Geschikt voor ieder luchtverbruik - Op aanvraag veiligheidssnelkoppelingen tot 4160 ltr/min leverbaar. Lekdicht – Door dubbele afdichting en geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm – Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch – Van vorm, gewicht en afmeting. Stil – Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch – Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) » Specificaties Diameter huis 32mm Werkdruk 1 tot 16 bar Flow bij 6 bar 1950 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ESG07.1808 77 gram

Persluchtketels

Prevost ASC veiligheidssnelkoppelingen Orion


Prevost ASC veiligheidssnelkoppelingen Orion passing / Zweeds profiel.Prevost ASC koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:ARO210, CEJN-300, Hansen 20/4, JWL 522/523 Oetiker knik A1, Orion 44510, Parker-50, Rectus 14&22, RINO 14, Steinco 122.De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten.De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheids snelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbare snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Luchtgereedschappen. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO 4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels. Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Lekdicht - Door dubbele afdichtingen geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm - Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch - Van vorm, gewicht en afmeting Eenvoudig te ontkoppelen door éénhandsbediening. Stil - Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch - Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) » Specificaties Diameter huis 28mm Werkdruk -0,8 tot 12 bar Flow bij 6 bar 833 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ASC06.1808 88 gram
Prevost ESI veiligheidssnelkoppelingen Euro


Prevost ESI veiligheidssnelkoppelingen Euro passing / Duits profiel. Prevost ESI koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:
Prevost ESG, CEJN-320, EWO, Festo, JWL 520/530, Oetiker knik C, Parker-PE, Rectus 25&26, RINO 26, Steinco 125 De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten. De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheidssnelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbaarste snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Zware luchtgereedschappen met een groot luchtverbruik. HVLP verfspuiten. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaarheid - Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels. Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Geschikt voor ieder luchtverbruik - Op aanvraag veiligheidssnelkoppelingen tot 4160 ltr/min leverbaar. Lekdicht – Door dubbele afdichting en geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm – Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch – Van vorm, gewicht en afmeting. Stil – Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch – Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) Specificaties Diameter huis 31mm Werkdruk 1 tot 12 bar Flow bij 6 bar 2250 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ESI07.1808 85 gram
Prevost ESG veiligheidssnelkoppelingen Euro


Prevost ESG veiligheidssnelkoppelingen Euro passing / Duits profiel. Prevost ESG koppelingen zijn uitwisselbaar met o.a.:
CEJN-320, EWO, Festo, JWL 520/530, Oetiker knik C, Parker-PE, Rectus 25&26, RINO 26, Steinco 125 De ARBO wet eist producten met een ergonomische bediening en een altijd aanwezige veiligheid in ontwerp en kwaliteit. Om veiliger te kunnen werken dient men dus veiligheidssnelkoppelingen te gebruikten welke de slang wel eerst ontluchten. De robuuste Prevost veiligheidssnelkoppelingen zijn één van de meest toegepaste veiligheidssnelkoppelingen in de markt. Deze uiterst betrouwbaarste snelkoppeling kenmerkt zich door zijn ergonomische bediening. » Toepassing Zware luchtgereedschappen met een groot luchtverbruik. HVLP verfspuiten. Algemeen gebruik in werkplaatsen, etc. Overal waar een veilige werkomgeving gewenst is. » Argumenten Veiligheid verzekerd – Volgens norm ISO4414 en DIN-EN 983. Uitwisselbaarheid - Uitwisselbaar met de standaard in de markt gebruikte nippels Betrouwbaarheid - Robuust, slagvast en lange levensduur. Geschikt voor ieder luchtverbruik - Op aanvraag veiligheidssnelkoppelingen tot 4160 ltr/min leverbaar. Lekdicht – Door dubbele afdichting en geschikt voor meer dan 200.000 x koppelen. Licht in gewicht en krasarm – Door gebruik van hoogwaardige kunststof. Ergonomisch – Van vorm, gewicht en afmeting. Stil – Door ontluchting geen harde knal bij ontkoppelingen. Economisch – Door combinatie van eigenschappen zijn deze koppelingen een rendabele investering. (Een lekke koppeling kost ca € 75,00 per jaar aan energie) » Specificaties Diameter huis 32mm Werkdruk 1 tot 16 bar Flow bij 6 bar 1950 ltr/min (dp 1 bar) Gewicht ESG07.1808 77 gram