SCHROEFCOMPRESSOREN

Schroefcompressoren

Wij zijn leverancier van 4 merken schroefcompressoren: ABAC, Airworks, BOGE & Renner. Wij hebben voor deze merken gekozen, zodat wij een breed en veelzijdig pakket aan compressoren kunnen aanbieden. Hierdoor zijn wij in staat om uiterst concurrerende uitvoeringen aan te bieden, alsmede te kunnen voldoen aan de allerhoogste eisen die er aan een compressor gesteld kunnen worden. 

 

Door deze range kunnen wij voor alle specifieke toepassingen een oplossing bieden. Afhankelijk van de kwaliteitseisen wordt een schroefcompressor-installatie uitgebreid met perslucht-conditionering apparatuur, zoals persluchtdrogers en lijnfilters. 

Wij leveren schroefcompressoren met of zonder frequentieregeling, water geïnjecteerde schroefcompressoren en hoge druk compressoren. Ons specialisme uit zich in een brede range olievrije (klasse-0) compressoren voor o.a. farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat. Wij staan u graag te woord.

Range:

 • Schroefcompressoren v/a 2.2 kW

 • Capaciteiten t/m 56m3/min

 • Werkdrukken 40 bar

 • Vast getoerde compressoren voor maximaal performance 

 • Energiezuinige hoog efficiënte frequentiegeregelde compressoren

 • Luchtgekoeld en watergekoeld

 • Oliegeïnjecteerde compressoren

 • Olievrije Scrollcompressoren

Uitvoeringen:​

 • Standaard Schroefcompressor 7.5 t/m 15 bar

 • Schroefcompressor met ingebouwde koeldroger 

 • Schroefcompressor-station op persluchtketel en met ingebouwde koeldroger 

 • Uitgevoerd met warmtewisselaar (Duotherm) systeem

 • Hogedruk schroefcompressor in 18 of 20 bar

 • Booster schroefcompressor (2e trap) in 25 of 40 bar

 • Watergeïnjecteerde uitvoeringen  (WISAir)

 • BLUEKAT uitvoeringen voor olievrije perslucht (BOGE)

 • Compacte uitvoeringen.

 • Voorzien van ICONS Industrie 4.0 monitoring

 • Modulaire opbouw 

Overzicht schroefcompressoren

ABAC Spinn schroefcompressoren


ABAC SPINN schroefcompressoren zijn een economisch alternatief voor de ABAC Genesis en Formula modellen. Tevens kunnen deze SPINN schroefcompressoren als vervanging dienen voor bijvoorbeeld (geluidgedempte) zuigercompressoren. De Genesis en Formula schroefcompressoren worden met name toegepast in het zwaardere industriële segment en voor grotere luchtbehoeftes. De SPINN schroefcompressor is ontwikkeld als een duurzamer, stiller en energiezuinigere oplossing voor de zuigercompressor. De SPINN is bedoeld voor kleinere capaciteiten zoals werkplaatsen en de automotive. De SPINN kan in tegenstelling tot een zuigercompressor WEL continu gebruikt worden. Hierdoor en door zijn efficiëntie kan een SPINN schroefcompressor met minder vermogen hetzelfde presteren als een zuigercompressor met meer vermogen. De SPINN is er als Basic uitvoering (zonder ketel en droger), als uitvoering op een horizontale ketel en op horizontale ketel met koeldroger. Door het weglaten van kostbare componenten en door productie van grote aantallen, mede door het uitbrengen onder diverse modellen en merken, is een schroefcompressor voor een ieder zeer bereikbaar geworden. » Toepassing Ter vervanging van een (geluidgedempte) zuigercompressor. Luchtgereedschap. Garagebedrijven. Metaalbewerking. » Argumenten Compact ontwerp. Zeer lage perslucht kostprijs. Energiebesparend. Geschikt voor continue belasting. Hoge capaciteit / rendement. Eenvoudig toegankelijk voor onderhoud d.m.v. paneel aan voorzijde. Lage onderhoudskosten. » Specificaties Spanning 230 en 400 volt. Vermogen 2.2 tot en met 5.5kW. Tankinhoud Geen, 200 en 270 liter. Werkdrukken 8 of 10 Bar.
ABAC Genesis schroefcompressoren


De ABAC Genesis schroefcompressoren zijn volledig geïntegreerde, bedrijfsgerede persluchtstations, speciaal geschikt voor zware belasting. Met de voorloper van deze compressor heeft ABAC er ruim 10 jaar geleden voor gezorgd dat kleine en middelgrote bedrijven kunnen beschikken over een complete schroefcompressorinstallatie met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Bij de Genesis schroefcompressor zijn compressor, koeldroger, voor- en fijnfilter en cycloonafscheider volledig geïntegreerd en is het geheel op een horizontale tank samengebouwd. De Genesis is uitgerust met de “MC2” digitale besturing voor optimale bediening en afstelling. De Genesis schroefcompressoren onderscheiden zich door de modulaire opbouw van de componenten. Hierdoor wordt een flexibele machine verkregen welke eenvoudig aan de specifieke wensen van de gebruikter kan worden aangepast. Optioneel is de schroefcompressor met frequentieregeling leverbaar. Indien u van plan bent in een schroefcompressor te investeren neemt u dan gerust contact met een van onze adviseurs op, zodat deze, met behulp van de juiste gegevens, u van een advies "op maat" kan voorzien. » Toepassing Autoschadebedrijven / spuitwerkzaamheden. Straalwerkzaamheden. Luchtgereedschap. Metaalbewerking. Overal waar goed geconditioneerde perslucht gewenst is » Argumenten Geheel compleet bedrijfsgereed persluchtstation. Zeer lage perslucht kostprijs! Energiebesparend. Geschikt voor continue belasting. Compact model, neemt weinig ruimte in. Uitgebreide programmeer- en bedieningsmogelijkheden. Gebruiksvriendelijke “MC2” digitale besturing. Hoge capaciteit. Modulair opgebouwd, hierdoor is de compressor naar eigen wens op te bouwen. Achteraf zijn er aanpassingen mogelijk in ketelinhoud, werkdruk en capaciteit. Eenvoudig toegankelijk voor onderhoud d.m.v. panelen aan voorzijde. Lage onderhoudskosten. Hoge kwaliteit van de perslucht door koeldroger en filtratie tot 0.01 micron. » Specificaties Spanning 400 volt Vermogen 5.5kW – 22 kW Tankinhoud 270 of 500 liter Dauwpunt koeldroger R134a + 3°C Werkdrukken 8, 10, 13 en 15 Bar Filtratie Cycloon, 3 micron en 0.01 micron Condensaataftap Automatisch Leverbaar in 13 en zelfs 15 Bar uitvoering
ABAC frequentie geregelde schroefcompressoren


Nullast-uren zijn draaiuren waarin geen perslucht wordt geproduceerd en zijn dan ook verliesuren. Om de nullast-uren zo laag mogelijk te houden kan een frequentiegeregelde schroefcompressor uitkomst bieden. Door het toerental en dus de capaciteit van de compressor aan te passen aan de persluchtbehoefte zijn er enorme besparingen in energieverbruik te realiseren. De compressor draait immers met een lager toerental, maar wel belast. Daarnaast zorgt een frequentieregeling voor een opstart zonder stroompieken. Ondanks de hogere investeringskosten kan een frequentiegeregelde schroefcompressor op termijn enorme besparingen opleveren. Een frequentiegeregelde schroefcompressor kan uitstekend in combinatie met een conventionele schroefcompressor worden opgesteld.Hierbij wordt de conventionele schroefcompressor door de frequentiegeregelde schroefcompressor ingeschakeld als deze in vollast kan draaien, de frequentiegeregelde compressor zal hierbij alleen de schommelingen in behoefte opvangen. De frequentiegeregelde Genesis en Formula schroefcompressoren zijn uitgerust met de “MC2” digitale besturing voor optimale bediening en afstelling. Indien u van plan bent in een schroefcompressor te investeren neemt u dan gerust contact met een van onze adviseurs op, zodat deze, met behulp van de juiste gegevens, u van een advies "op maat" kan voorzien. » Toepassing Autoschadebedrijven / spuitwerkzaamheden. Luchtgereedschap. Metaalbewerking. Overal waar grote schommelingen in persluchtbehoefte zijn. » Argumenten Exacte aanpassing van volumestroom aan persluchtbehoefte. Geen stroompieken bij opstarten. Grote besparingen in energieverbruik. Traploos instelbare druk tussen 6 en 13 bar. Lage perslucht kostprijs! Vermijden van nullast-uren. Geschikt voor continue belasting. Compact model neemt weinig ruimte in. Uitgebreide instelling- en bedieningsmogelijkheden. Gebruiksvriendelijke “MC2” digitale besturing. Hoge capaciteit. Modulair opgebouwd waardoor de compressor naar eigen wens is op te bouwen. Achteraf zijn er eenvoudig aanpassingen te realiseren in werkdrukken en capaciteiten. Eenvoudig toegankelijk voor onderhoud door d.m.v. panelen aan voorzijde. Lage onderhoudskosten. Hoge kwaliteit van de perslucht door eventuele koeldroger en filtratie tot 0.01 micron. » Specificaties Spanning 400 volt Vermogen 11kW – 37 kW Tankinhoud 270 of 500 liter Dauwpunt koedroger R134a +3°C Werkdrukken Traploos instelbare druk tussen 6 en 13 bar. Filtratie Cycloon, 3 micron en 0.01 miron Condensaataftap Automatisch
Boge Schroefcompressoren Serie C


Maximale betrouwbaarheid, zeer efficiënte werking en bijzondere onderhoudsvriendelijkheid onderscheiden alle BOGE-schroefcompressoren. Of ze nu olienevel gekoeld of olievrij, frequentiegeregeld, riem aangedreven of direct gekoppeld zijn – deze robuuste machines vormen de ruggengraat van de industrie.

De compacte compressors van de C-Serie werken betrouwbaar en veilig als het op grote hoeveelheden perslucht aankomt. Het geïntegreerde design zorgt voor korte verbindingen, met minimale drukverliezen tot gevolg. Ondanks hun zeer lage energieverbruik, zijn deze compressors zeer krachtig.

GEÏNTEGREERDE BOUWWIJZE

Door de integratie van alle essentiële onderdelen in de compacte module vallen leidingen en verbindingsleidingen weg.

Lekken zijn praktisch uitgesloten, drukverliezen worden geminimaliseerd – voor maximale

betrouwbaarheid en efficiëntie

EXTREEM ZACHT

De compressoren werken nauwelijks hoorbaar en absoluut vibratiearm. Het dempende

lamellengrafietgietijzer van de compacte module maakt een bijkomende geluidsdemping bij de

open varianten onnodig. De gesloten installaties van de C-serie en C-serie met droger overtuigen

als supergeluidgedempte eenheden door een zéér laag geluidsdrukniveau.

HOOGSTE EFFICIENTIE

Het speciale BOGE compressorblok onderscheidt zich door een bijzonder laag vermogensbehoefte. De intelligente toevoeging van de componenten zorgt er bovendien voor dat de compressoren van de C-serie met top efficiëntiewaarden werken.

BESTURING

De compressorbesturing gebeurt via de BASIC besturing met LC-display en druksensortechniek.

Optioneel is de FOCUS besturing met geïntegreerde efficiëntieaanduiding en talrijke besturings- en controlemogelijkheden verkrijgbaar. Aan deze besturing kunnen tot drie bijkomende compressoren aangesloten worden en deze worden dan wisselend belast.

OPTIE FREQUENTIEREGELING

De optionele frequentieomvormer regelt het toerental van de aandrijfmotor en zo ook het

compressorblok. Capaciteit en motortoerental worden volgens behoefte aangepast, daar de

aandrijving door de frequentieregeling niet op één toerental gefixeerd is.

Zachte starts en stops ontzien het materiaal.

OPTIE KOELDROGER

De C-serie kan optioneel met een koeldroger uitgerust worden – ofwel gemonteerd op een

persluchtketel (direct gekoppelde en/of frequentiegeregelde C-serie) of onderaan

ingebouwd (C-serie met droger). Zonder bijkomende vloeroppervlakte kunnen gebruikers

daarmee droge perslucht produceren.

TOEPASSING BOGE C-SERIE SCHROEFCOMPRESSOREN:

• Productieautomatisering

• Machinefabrieken

• Autoschadebedrijven

• Straalwerkzaamheden

ARGUMENTEN:

• Robuuste compressor

• Buitengewoon stil

• Geschikt voor zwaar continu gebruik

• Lage onderhoudskosten

• Warmteterugwinning integreerbaar

• Lage perslucht kostprijs

• Eenvoudig ontwerp en te bedienen

• Maximale efficiëntie

• Geïntegreerde constructie

TECHNISCHE SPECIFICATIES:

• Spanning 400 volt

• Vermogen 2.2 kW – 22 kW

• Werkdrukken 8, 10 of 13 bar

• Optioneel verkrijgbaar met frequentieregeling

• Optioneel verkrijgbaar met ingebouwde koeldroger
Boge Schroefcompressoren Serie S


HET NIEUWE PREMIUM-COMPRESSORBLOK UIT HET HUIS BOGE: BOGE effilence in de S-3

serie is het meest efficiënte compressorblok dat BOGE ooit gebouwd heeft. Haar

naam staat voor twee van haar handelsmerken, de efficiënte compressie

(efficiency) en de ongekend zachte werking (silence). Met dit volledig door BOGE

ontwikkelde en volledig bij BOGE geproduceerde blok verzekert u zich van

technologie van de toekomst van het hoogste niveau: Ervaar nu reeds een nieuwe

efficiëntie stap!

EÉN VAN DE BESTE NOG EEN STUK BETER GEMAAKT: De S-serie, de nieuwe norm in de efficiënte en betrouwbare productie van perslucht. BOGE heeft nu één van de beste schroefcompressorenseries op de markt nog beter gemaakt. Met behoud van de beproefde designfilosofie konden de efficiëntie, de werkingsrust en het geluidsdrukniveau duidelijk geoptimaliseerd worden.

Verheug u op de beste S-serie te allen tijde!

NOG EFFICIËNTER

De nieuwe generatie van de BOGE S-serie beschikt over het meest efficiënte compressorblok, dat

BOGE ooit gebouwd heeft: de BOGE effilence. Seriematig ingebouwd in elke machine van de

S-3-serie, draagt de BOGE effilence samen met de hogere capaciteit en het verbeterde olieafscheidersysteem bij tot de verhoogde efficiëntie van de nieuwe compressorengeneratie.

NOG RUSTIGER

Naast het innovatieve BOGE effilence compressorblok maakt de nieuw ontworpen ventilatoreenheid

de BOGE S-3-serie rustiger als nooit voorheen. Zijn toerental werd gehalveerd en daardoor werd het

geluidsdrukniveau verminderd terwijl de koelluchtstroom verbeterd is en daardoor een consistente

koelprestatie levert. Het resultaat: de rustigste S-serie ooit!

BEPROEFDE STURING

De compressoren van de S-generatie zijn standaard uitgerust met de focus control 2.0 sturing.

Dit geavanceerde besturingssysteem verwent de gebruiker met zijn intuïtieve programmastructuur. Naast de efficiëntie schermen en de lekkage monitor heeft het RFID toegang als standaard.

BEPROEFD DESIGN

Bij alle wijzigingen werd het beproefde design van de S-serie bewaard: Zoals voorheen geniet u

van een efficiënte koelluchtstroom, de effectief geoptimaliseerde olieafscheiding met liggend reservoir en de premiumkwaliteit van één van de meest betrouwbare schroefcompressoren op de markt.

OPTIE FREQUENTIEREGELING

De SLF machines bieden in verbinding met de directe aandrijving en de frequentieregeling een zeer flexibel systeem, dat wijzigingen in de persluchtbehoefte van de gebruiker spontaan bedient.

Bij een wijziging van de drukwaarde wordt automatisch ook de capaciteit gesynchroniseerd!

De machine levert daarmee net zoveel perslucht als op dat moment werkelijk nodig is.

TOEPASSING BOGE S-SERIE SCHROEFCOMPRESSOREN:

• Productieautomatisering

• Machinefabrieken

• Autoschadebedrijven

• Straalwerkzaamheden

ARGUMENTEN:

• Robuuste compressor

• Buitengewoon stil

• Geschikt voor zwaar continu gebruik

• Lage onderhoudskosten

• Warmteterugwinning integreerbaar

• Lage perslucht kostprijs

• Eenvoudig ontwerp en te bedienen

• Maximale efficiëntie

• Geïntegreerde constructie

TECHNISCHE SPECIFICATIES:

• Spanning 400 volt

• Vermogen S-3: 22 kW – 110 kW

SLF: 22 kW – 200 kW

• Werkdrukken S-3: 8, 10 of 13 bar

SLF: 7,5, 8, 10 of 13 bar

• Optioneel verkrijgbaar met frequentieregeling

• SLF met directe aandrijving

• Optioneel met warmteterugwinning

• Optioneel met BLUEKAT
Renner Frequentiegeregelde Schroefcompressoren


DE MEEST ROBUUSTE SCHROEFCOMPRESSOR

De uiterste robuuste en degelijke bouw, hoog rendement en lage onderhoudskosten maken de

RSF serie compressoren tot 1 van de beste schroefcompressoren in de markt.

Met de solide bouw, overbemeten oliekoeler, lage geluidniveau, onderhoudsvriendelijk, zeer

hoge rendement en het uiterst duurzame schroefblok laat de Duitse fabrikant van deze

compressor zien wat gründlichkeid is.

HOOG RENDEMENT SCHROEFBLOK

Het schroefblok is overbemeten uitgevoerd en haalt hoge effectieve capaciteiten.

De blokken zijn voorzien van automatische spanners en Longlife lagers waardoor deze zeer

hoge tellerstanden halen. De blokken gaan hierdoor tot 50% langer mee.

FREQUENTIEREGELING

Het verbruik van perslucht is meestal niet constant. Er zijn veel piekafnames en wisselingen

in verbruik. Bij een schroefcompressor met frequentieregeling wordt het toerental en dus de

capaciteit aangepast aan de persluchtbehoefte. Dit resulteert in rustiger werking van de

compressor maar vooral in een lager energieverbruik waardoor enorme besparingen op

energieverbruik mogelijk zijn.

REFLEX CONTROL

Alle RENNER compressoren met REFLEX frequentieregeling passen het toerental en de FAD

(Free Air Delivery) flexibel en automatisch aan naar de meest gunstige en ENERGIEZUINIGE

werking. Zo levert de compressor ten allen tijde een optimale FAD binnen het ingestelde druk

bereik (6-10 bar)

• FAD en regelbereik worden automatisch aangepast naar de actuele werkdruk

• Het toerental zal aan het maximale vermogen van de motor worden aangepast

• Als de werkdruk daalt als gevolg van een hogere perslucht vraag, zal de Reflex-functie de

vermogensreserve van de motor tot 100% benutten om de FAD te verhogen

• Het drukbereik van 6-10 bar is variabel instelbaar zonder dat de overbrenging dient te

worden aangepast.

ARGUMENTEN:

• REFLEX control

• Robuuste compressor

• Uiterst duurzaam ontworpen

• Geschikt voor zwaar continu gebruik

• Lage onderhoudskosten

• Lage perslucht kostprijs

• Eenvoudig ontwerp en te bedienen

• Hoge capaciteit

• Achteraf zijn er eenvoudig aanpassingenmogelijk

• Eenvoudig toegankelijk voor onderhoud

• Op aanvraag in zeer uiteenlopende uitvoeringen

leverbaar

TOEPASSING AIRWORKS RSF SCHROEFCOMPRESSOREN:

• Productieautomatisering

• Machinefabrieken

• Autoschadebedrijven

• Straalwerkzaamheden

TECHNISCHE SPECIFICATIES:

• Standaard voorzien van RennerTronic Touch

• Spanning 400 volt

• Vermogen 5,5 kW – 90 kW

• Werkdrukken 6, 8, 10 Bar (REFLEX)

13 en 15 bar (capaciteiten op aanvraag)
Renner RS Schroefcompressoren


DE MEEST ROBUUSTE SCHROEFCOMPRESSOR

De uiterste robuuste en degelijke bouw, hoog rendement en lage onderhoudskosten maken

de Renner RS serie compressoren tot 1 van de beste schroefcompressoren in de markt.

Met de solide bouw, overbemeten oliekoeler, lage geluidniveau, onderhoudsvriendelijk,

zeer hoge rendement en het uiterst duurzame schroefblok laat de Duitse fabrikant van deze

compressor zien wat gründlichkeid is.

HOOG RENDEMENT SCHROEFBLOK

Het schroefblok is overbemeten uitgevoerd en haalt hoge effectieve capaciteiten.

De blokken zijn voorzien van automatische spanners en Longlife lagers waardoor deze zeer

hoge tellerstanden halen. De blokken gaan hierdoor tot 50% langer mee.

DE PRODUCTIE METHODE

Veel fabrikanten bestaan tegenwoordig alleen nog als merk door schaalvergroting. Zij moeten

het dan hebben van massaproductie uit 1 fabriek. Renner, onze fabriek, heeft een andere visie

en gaat terug naar de basis. De opbouw vindt plaatst in een frame en niet alleen op een

bodemplaat. Vaklieden produceren volgens klantspecificaties een robuuste en betrouwbare

schroefcompressor. De productie is uiterst flexibel, betrouwbaar en heeft een zeer grondige

eindinspectie. Indien nodig kunnen zij in 1 dag een schroefcompressor produceren.

Korte levertijden zijn standaard.

ALS DUURZAAMHEID EN BETROUWBAARHEID VAN BELANG ZIJN

Met deze lijn schroefcompressoren zorgt Renner Compressors ervoor dat middelgrote en

grote bedrijven waar duurzaamheid en betrouwbaarheid van groot belang zijn, kunnen

beschikken over de juiste compressoren.

Met deze range robuuste compressoren zijn geen concessies gedaan aan de kwaliteit.

PRODUCT RANGE

Schroefcompressoren standaard tot 160 kW leverbaar. Op aanvraag tot 355 kW.

Water geïnjecteerde schroefcompressoren, hoge druk tot 20 bar, boosters tot 40 bar.

Tevens zijn tandem- en watergekoelde uitvoeringen leverbaar.

TOEPASSING RENNER RS SCHROEFCOMPRESSOREN:

• Productieautomatisering

• Machinefabrieken

• Autoschadebedrijven

• Straalwerkzaamheden

ARGUMENTEN:

• Robuuste compressor

• Uiterst duurzaam ontworpen

• Geschikt voor zwaar continu gebruik

• Lage onderhoudskosten

• Lage perslucht kostprijs

• Eenvoudig ontwerp en te bedienen

• Hoge capaciteit

• Eenvoudig toegankelijk voor onderhoud

TECHNISCHE SPECIFICATIES:

• Spanning 400 volt

• Vermogen 3 kW – 90 kW Vanaf 5,5 kW inclusief ster-driehoek schakeling

• Werkdrukken 7,5, 10, 13 of 15 bar